Nuansa Halloween dan Gothik Style Warnai PPK FKIP UBL

Dressing up in black and gothic style, English Study Program UBL held campus orientation program for Teacher Training and Education Faculty in Hall F, on Thursday October 20th, 2011. This program was different with previous programs from other faculties. In this program, all participants wore black costumes which are related to Halloween celebration on October.

Dr. Drs. Baginda Simaibang, MEd as the Head of English Study Program in his speech said that campus orientation program is meant for introducing campus lifestyle to the new students in English Study Program FKIP UBL. He added “This orientation program is meant for welcoming new students so that they can get to know each other and get close to their seniors. This program is also specially designed for all of the new students, so you have to participate actively in this program” he explained.

According to Mr. Baginda, the number of students in FKIP UBL is increasing from time to time and the new students are 35 persons this year. This development should motivate the students to increase their competence and equip them with soft skills and hard skills to win the competition in globalization era.

Meanwhile, Yulfriwini on behalf of Rector said that this program is very good for the students. And she is very proud of all students because this program takes place inside the campus and use the campus facility. She added that by using the campus facility, it can make the students become more familiar with their campus environment. In addition, she hopes that English study program students can immediately build Executive Students Body (BEM) in faculty level.

In this program, students showed their talents in many performances like modern dance, choir, and many other activities and games. There are also some performances from the lecturers.

Hopefully, not only will this campus orientation tighten the togetherness between the juniors and seniors, but also keep the warm relationship among the students, lecturers, and staffs of English Study Program in FKIP UBL.

(20/10) Dengan kostum berwarna hitam dan berdandan ala gothik style, FKIP Bahasa Inggris  UBL melaksanakan Program Pengenalan Kampus tingkat Fakultas di Aula Gedung A, Kamis  (20/10). Selain ingin tampil beda dengan PPK sebelumnya, kostum hitam yang mendominasi warna ruangan disesuaikan dengan tema Helloween yang jatuh di bulan Oktober. Selengkapnya…..

Dr. Drs. Baginda Simaibang, MEd sebagai ketua Program Studi FKIP mengatakan, Program Pengenalan Kampus  (PPK) ini dimaksudkan untuk mengenalkan kehidupan kampus kepada mahasiswa baru di lingkungan FKIP Bahasa Inggris. ‘’Program pengenalam kampus ini memang dimaksudkan untuk menyambut mahasiwa baru sehingga bisa mengenal satu dengan yang lainnya. Dan ini sengaja kami buat untuk kalian, bahkan kuliah yang ada kita liburkan untuk mensukseskan acara PPK ini,’’ jelas Baginda.

Menurut Baginda, mahasiswa baru FKIP ini dari tahun ketahun mengalami peningkatan, bahkan ditahun ini mahasiswa baru mencapai 35 orang.  Sehingga dengan peningkatan tersebut bisa memacu semangat mahasiswa FKIP untuk meningkatkan kualitas diri dengan berbagai pengetahuan softskill dan hardskill, mengingat persaingan di dunia kerja sudah semakin kompetitif.

Mahasiswa FKIP UBL juga terus dipacu untuk terus meningkatkan diri, pasalnya mahasiswa FKIP UBL  juga harus mengikuti PPL diberbagai sekolah yang ada. ‘’ Saya menekankan mahasiswa FKIP bisa lulus dengan tepat waktu bahkan saya berharap ada yang lulus 3.5 tahun,’’ jelas Baginda.

Sementara itu, Yulfriwini Kabiro kemahasiswaan mengatakan memanfaatkan fasilitas yang, pengenalenan ‘’Bagi saya ini suatu kebanggaan, karena kegiatan pengenalan kampus tig bagi kami fasilitas yang makrab tapi tidak harus malam hari ini  tidak harus malam hari

Selain itu dirinya berharap mahasiwa baru FKIP UBL yang berjumlah 35 orang ini bisa lulus tetap waktu maksimal 4 tahun kedapan.’’ Kalau mahasiswa yang ada sekarang berjumlah 35 orang, saya berharap lulusnyapun tetap 35 orang,’’

Disamping  dirinya juga  meminta mahasiswa untuk segera membuat Badan Eksetkutifi Mahasiswa (BEM) sehingga segala sesuatunya bisa di koordinasikan dengan baik.

Program Pengenalan Kampus (PPK) FKIP tingkat fakultas ini diisi dengan berbagai performa mulai dari show dancegames (permainan), paduan suara hingga teatrikal. (vra)